Syberia 3 - błąd

ODPOWIEDZ
przemo8848
Posty: 13
Rejestracja: 16 lipca 2015, 13:09

Syberia 3 - błąd

Post autor: przemo8848 » 16 maja 2017, 17:18

Hej, mam oryginał Syberii i niestety gra nie chce współpracować z moim komputerem (pytałem innych i na ich pecetach działało wszystko jak należy). Otóż po pierwsze nie działa klawisz "O" otwierający dziennik zadań. Po drugie gra "crashuje" gdy przeglądam rosyjską gazetkę z szuflady doktorka. Pojawia się domyślny kursor myszy z windowsa i jedyne co mogę zrobić to przewracać strony lub wyjść z gry, gdy wychodzę pojawia się klasyczny nic nie mówiący komunikat "program xxx przestał działać". Zainstalowałem patcha 1.1 i w późniejszym okresie 1.2 mając nadzieję że problem zniknie jednak niestety nic z tego. Nie wiem co z tym zrobić, pisać do Microids, czy po prostu cierpliwie czekać na kolejne poprawki? Może miał ktoś taki sam problem?

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Posty: 607
Rejestracja: 08 sierpnia 2016, 15:18
Podziękował(a): 8 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 23 razy
Płeć:

Re: Syberia 3 - błąd

Post autor: MrPepka » 16 maja 2017, 17:48

Proszę zajrzeć do tego tematu:
viewtopic.php?f=5&t=5303
I wstawić tu logi

Awatar użytkownika
earwig11
Przyjaciel forum
Posty: 614
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, 22:33
Lokalizacja: Maupiti Island
Podziękował(a): 5 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 52 razy
Płeć:

Re: Syberia 3 - błąd

Post autor: earwig11 » 16 maja 2017, 18:35

1. Nie napisałeś konfiguracji komputera. A bez tego będzie ciężko bo szklana kula gdzieś mi się zapodziała. Poza tym komputer to skomplikowana bestia, to że u innych coś działa nie znaczy, że u ciebie będzie tak samo.
2. Upewnij się, że spełniasz przynajmniej minimalne wymagania, masz w miarę nowe sterowniki oraz zainstalowane pakiety Visual C++ Redistributables:
https://support.syberia3.com/en/support ... ributables
2. Domyślny kursor windowsa po jakimś czasie i crash przy wychodzeniu z gry to znane bugi, sam tak miałem. Klawisz "O" chyba tylko działa po wybraniu na starcie wersji łatwiejszej, ale nie jestem pewien. Być może to kolejny bug.
3. W twoim przypadku polecam sprawdzenie spójności plików, albo ponowne zainstalowanie gry w najnowszej wersji po ówczesnym skopiowaniu sejwa.

przemo8848
Posty: 13
Rejestracja: 16 lipca 2015, 13:09

Re: Syberia 3 - błąd

Post autor: przemo8848 » 16 maja 2017, 18:40

@MrPepka przesłałem logi na pw

@earwig11

1. Konfiguracja:

asrock b-150m-hds
intel core i5 -7400 3GHZ
8gb ram
Radeon rx470 4gb
windows 8.1 64bit
Directx 11.0

2. Spełniam rekomendowane wymagania, mam najnowsze sterowniki i wszystkie pakiety visual.

3. Próbowałem reinstalacji, to samo.

Awatar użytkownika
earwig11
Przyjaciel forum
Posty: 614
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, 22:33
Lokalizacja: Maupiti Island
Podziękował(a): 5 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 52 razy
Płeć:

Re: Syberia 3 - błąd

Post autor: earwig11 » 16 maja 2017, 19:08

Jak masz taką możliwość to spróbuj wgrać jakiegoś innego sejwa, być może twój się zepsuł i nieważne co zrobisz zawsze będziesz miał ten sam błąd. Tutaj masz kilka moich, ale jeszcze sprzed ostatniego patcha, więc nie wiem jak tam z kompatybilnością.

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Posty: 607
Rejestracja: 08 sierpnia 2016, 15:18
Podziękował(a): 8 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 23 razy
Płeć:

Re: Syberia 3 - błąd

Post autor: MrPepka » 16 maja 2017, 19:51

Dzięki za log
Co do przyczyny to według loga jest to:
Probably caused by : heap_corruption ( heap_corruption!heap_corruption )
Na sam początek radziłbym przetestować pamięć RAM
Nie można też załadować jednego pliku, a mianowicie:
*** WARNING: Unable to verify timestamp for undsp.dll
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for undsp.dll
Ten plik odpowiada za działanie zabezpieczenia gry denuvo. Spróbuj więc załadować grę z obrazu płyty lub wgraj narzędzie na c (wolałbym nie pisać co aby nie być posądzonym o namawianie do piractwa :oczko: )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Syberia 3”