Problem z uruchomieniem gry

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Emilio
Publicysta
Posty: 357
Rejestracja: 15 lutego 2012, 15:46
Lokalizacja: Człuchów, Polska Pn
Podziękował(a): 3 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz
Płeć:

Problem z uruchomieniem gry

Post autor: Emilio » 11 maja 2017, 13:00

Witajcie. jak w temacie - instaluję S III, gdy chcę uruchomić to wyskakuje mi okno z ustawieniami gry (grafa) i gdy klikam Play to wyskakuje mi "VCRUNTIME140.dll Cannot load library. Wyczytałem gdzieś na forach, że tzreba zainstalowac vc_redist i powinno pójść. Niestety tak nie jest. Mam Win7 64. Pomożecie?

Awatar użytkownika
Adam_OK
Moderator
Posty: 2790
Rejestracja: 24 lutego 2013, 10:28
Lokalizacja: Ząbki koło Warszawy
Podziękował(a): 62 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 37 razy
Płeć:

Re: Problem z uruchomieniem gry

Post autor: Adam_OK » 11 maja 2017, 13:50

Może spróbuj po prosty zainstalować tę grę jeszcze raz?
Czasem trzeba się cofnąć, aby móc pójść dalej.
Moja lista gier ukończonych
W sprawach forum i www piszcie: adam_ok(at)przygodomania.pl

Awatar użytkownika
earwig11
Przyjaciel forum
Posty: 611
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, 22:33
Lokalizacja: Maupiti Island
Podziękował(a): 5 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 52 razy
Płeć:

Re: Problem z uruchomieniem gry

Post autor: earwig11 » 11 maja 2017, 19:13

Piszesz, że zainstalowałeś vc_redist, ale którą wersję? Microsoft Visual C++ redistributable występuje w wersjach 2015, 2013, 2012 i starszych. Na dodatek są różne dla procesorów 32 i 64 bitowych. Najlepiej mieć zainstalowane wszystkie (albo chociaż kilka ostatnich), a nie tylko najnowszą. To raz.

Dwa. Jeżeli się nie mylę to wraz z patchami, zostały dodane odpowiednie instalki. Jak nie działają to tutaj masz linki:
https://support.syberia3.com/en/support ... ributables

Trzy. Upewnij się, że masz zaktualizowany system. W przypadku Win7 musisz mieć zainstalowaną łatkę KB2999226.

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Posty: 601
Rejestracja: 08 sierpnia 2016, 15:18
Podziękował(a): 8 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 23 razy
Płeć:

Re: Problem z uruchomieniem gry

Post autor: MrPepka » 17 maja 2017, 13:01

Emilio pisze:"VCRUNTIME140.dll Cannot load library.
Ściągnij program procdump (np. z http://www.instalki.pl/programy/downloa ... cDump.html). Następnie wypakuj go gdzieś do dysku i uruchom wiersz poleceń jako administrator. Wpisz tam następującą komendę:
"ścieżka prowadząca do procdump"procdump -e -w -ma "nazwa procesu gry"
(przykład: F:\procdump procdump -e -w -ma Syberia3.exe)
Gdy procdump będzie czekał na uruchomienie gry to Ty uruchom tą grę. Po wyskoczeniu komunikatu i jego zamknięciu zamknij procdump i w lokalizacji gdzie go wypakowałeś powinny znaleźć się logi które możesz mi wysłać.

Awatar użytkownika
Emilio
Publicysta
Posty: 357
Rejestracja: 15 lutego 2012, 15:46
Lokalizacja: Człuchów, Polska Pn
Podziękował(a): 3 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz
Płeć:

Re: Problem z uruchomieniem gry

Post autor: Emilio » 21 maja 2017, 14:38

Już wszystko działa. Dziękuję wszystkim :)

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Posty: 601
Rejestracja: 08 sierpnia 2016, 15:18
Podziękował(a): 8 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 23 razy
Płeć:

Re: Problem z uruchomieniem gry

Post autor: MrPepka » 21 maja 2017, 15:33

A co pomogło?

bodziu88
Posty: 3
Rejestracja: 28 października 2017, 22:56

Re: Problem z uruchomieniem gry

Post autor: bodziu88 » 28 października 2017, 23:10

witam serdecznie mam win 8.1 mam problem z grą syberia 3 a dokładnie z uruchomieniem . "VCRUNTIME140.dll Cannot load library Pomożecie?

Awatar użytkownika
earwig11
Przyjaciel forum
Posty: 611
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, 22:33
Lokalizacja: Maupiti Island
Podziękował(a): 5 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 52 razy
Płeć:

Re: Problem z uruchomieniem gry

Post autor: earwig11 » 29 października 2017, 10:58

Czytałes ten wątek? W pierwszym poście ktoś już zadał dokładnie takie samo pytanie.

bodziu88
Posty: 3
Rejestracja: 28 października 2017, 22:56

Re: Problem z uruchomieniem gry

Post autor: bodziu88 » 29 października 2017, 23:44

tak ale nic nie pomogło

bodziu88
Posty: 3
Rejestracja: 28 października 2017, 22:56

Re: Problem z uruchomieniem gry

Post autor: bodziu88 » 29 października 2017, 23:47

umnie robiłem co koledzy pisali ale nic nie działa ch ciałem się skontaktować z Emilio bo miał taki problem i go rozwiązał pisałem do niego ale się nie oddzywa

Awatar użytkownika
earwig11
Przyjaciel forum
Posty: 611
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, 22:33
Lokalizacja: Maupiti Island
Podziękował(a): 5 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 52 razy
Płeć:

Re: Problem z uruchomieniem gry

Post autor: earwig11 » 30 października 2017, 19:00

1. Przeinstaluj Microsoft Visual C++ redistributable (przynajmniej 2015). Być może jakieś pliki się uszkodziły. Link podałem wcześniej.
2. Zainstaluj update do C runtime: https://support.microsoft.com/en-us/hel ... in-windows. Odpowiedni link od twoje wersji systemu znajdziesz w połowie strony.
3. Odinstaluj Syberie, usuń pozostałości (pliki konfiguracyjne itp), a jak się znasz to też z rejestru wpisy. Zainstaluj ponownie grę.

Jeśli dalej nie będzie działać, to jedyna nadzieja w Emilio.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Syberia 3”